Ce nu trebuie sa faci dupa fizioterapie

tv7
5 Min citit

Articole recente

După o sesiune de fizioterapie, este important să înțelegem cum să ne comportăm pentru a ne asigura că obținem cele mai bune rezultate posibile. Dar știți și ce NU trebuie să faceți după fizioterapie? Există câteva lucruri pe care ar trebui să le evitați pentru a vă asigura că nu provocați alte probleme sau nu anulați beneficiile terapiei fizice. Poate va intereseaza si: aparat fizioterapie.

Greșeală comună de evitat după fizioterapie:

1. Neîndeplinirea programului de exerciții prescris

Unul dintre cele mai importante lucruri de evitat este supraantrenamentul. Deși fizioterapia poate face minuni în recuperarea dumneavoastră, este esențial să oferiți corpului timpul necesar pentru a se recupera corespunzător. Evitați efortul fizic intens, încărcături grele și exerciții care pun cerințe excesive asupra zonei tratate. În plus, nu încercați să faceți fizioterapie pe cont propriu sau să urmați exerciții inadecvate.

Este important să vă acordați timp și răbdare pentru a obține rezultatele dorite. Urmați instrucțiunile terapeutului dumneavoastră și evitați să faceți greșeli care ar putea afecta recuperarea dumneavoastră. Vizitati si pagina: aparat tecar pret.

2. Ignorarea durerii sau a disconfortului

Ignorarea durerii sau a disconfortului este o altă greșeală comună pe care mulți oameni o fac după fizioterapie. Este important să comunicați cu terapeutul dumneavoastră dacă aveți orice fel de disconfort sau durere după tratament. Ignorarea acestor simptome poate duce la o agravare a problemei sau la apariția altor complicații. Fiți deschis și onest cu terapeutul dumneavoastră și solicitați ajutorul de care aveți nevoie.

3. Suprasolicitarea sau implicarea în activități solicitante

Un alt lucru pe care trebuie să-l evitați este suprasolicitarea sau implicarea în activități solicitante după fizioterapie. Corpul dumneavoastră are nevoie de timp pentru a se recupera și a se reconstrui după tratament. Evitați să vă antrenați excesiv sau să vă angajați în activități care pun presiune excesivă asupra zonei tratate. Ascultați-vă corpul și faceți pauze atunci când este necesar. Nu vă grăbiți să vă întoarceți la activități care vă pot pune în pericol recuperarea.

Neglijarea repausului și recuperării

Odihna și recuperarea sunt aspecte extrem de importante după fizioterapie. Corpul dumneavoastră are nevoie de timp pentru a se vindeca și pentru a se reface. Neglijarea odihnei și a recuperării poate compromite rezultatele fizioterapiei și poate întârzia procesul de vindecare. Asigurați-vă că acordați suficient timp pentru odihnă și că respectați instrucțiunile terapeutului dumneavoastră cu privire la activitățile pe care le puteți face și la cele pe care trebuie să le evitați.

Neglijarea menținerii unei posturi corecte și a mecanicii corporale adecvate

Menținerea unei posturi corecte și a mecanicii corporale adecvate este esențială pentru a evita noile probleme sau agravarea celor existente după fizioterapie. Fiți atenți la poziția corpului dumneavoastră în timpul activităților zilnice și asigurați-vă că folosiți tehnicile corecte de ridicare și de mișcare. Dacă aveți nevoie de sfaturi suplimentare cu privire la postură și mecanica corporală, nu ezitați să cereți ajutorul terapeutului dumneavoastră.

Neprezentarea la consultațiile de urmărire sau solicitarea de îndrumare de la fizioterapeut

Consultațiile de urmărire și îndrumarea suplimentară de la fizioterapeut sunt esențiale pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile după tratament. Neglijarea acestor consultații sau nevoia de îndrumare suplimentară poate afecta în mod negativ recuperarea și poate duce la complicații. Fiți responsabili și asigurați-vă că urmați programul de vizite și că solicitați ajutorul de care aveți nevoie.

Neglijarea îngrijirii de sine și a schimbărilor de stil de viață

Îngrijirea de sine și adoptarea unui stil de viață sănătos sunt aspecte importante pe care nu trebuie să le neglijați după fizioterapie.

Asigurați-vă că vă acordați timp și atenție pentru a vă îngriji corpul și mintea. Adoptați obiceiuri alimentare sănătoase, faceți exerciții regulate și acordați-vă suficient timp pentru odihnă și relaxare. Fiți atenți la semnalele pe care le trimite corpul dumneavoastră și acționați în consecință.

Concluzie: Îngrijirea de sine după fizioterapie

În concluzie, ceea ce nu trebuie să faceți după fizioterapie este la fel de important ca și ceea ce trebuie să faceți. Evitați supraantrenamentul, ignorarea sfaturilor terapeutului dumneavoastră, suprasolicitarea, neglijarea odihnei și recuperării, menținerea unei posturi incorecte, neprezentarea la consultațiile de urmărire și neglijarea îngrijirii de sine și a schimbărilor de stil de viață.

Acordați-vă timp, fiți responsabili și urmați în continuare îndrumările terapeutului dumneavoastră pentru a obține cele mai bune rezultate posibile după fizioterapie.

Distribuie Articolul